Voordat je een trouwjurk koopt is het belangrijk om te kijken wat voor figuur jij hebt. Op je grote dag wil je er natuurlijk niet bij lopen in een te grote of zelfs te kleine jurk, hij moet precies passen. Er zijn veel verschillende modellen trouwjurken en in deze blog zal ik er een aantal behandelen om te kijken welk model het beste past bij welk figuur.

Peerfiguur

Voordat ik inga op welke jurk je het beste kan dragen bij een peerfiguur, is het eerst handig om te beschrijven wat een peerfiguur precies is. Een peerfiguur houdt in dat het bovenlichaam smaller is dan het onderlichaam. Als je wat aankomt, dan is dat ook meestal eerder bij de heupen dan bij je bovenlichaam. Iemand met een peerfiguur kan het beste gaan voor een losvallende trouwjurk met veel mooie details. Met details bedoel ik dan bijvoorbeeld steentjes. Goede jurken die passen bij een peerfiguur zijn de A-lijn jurken van Elisabeth Grace en de jurken van Pure. 

Zandloperfiguur

Ben jij gezegend met een grote boezem, kleine taille en brede heupen? Dan heb jij een zandloperfiguur. Wat hier perfect bij past is een jurk die deze lichaamsdelen tot hun uiting laat komen. Een jurk met een goede decollet├ę of een strapless jurk is perfect om de boezem te laten stralen. Een fishtail jurk, ook wel de zeemeerminnen jurk genoemd, is ook een zeer goede keuze. Deze jurk is wat strakker en laat je figuur helemaal tot haar uiting komen. 

Appelfiguur

Zijn je heupen net zo breed als je schouders? Dit betekent dat jij een appelfiguur hebt, maar welke jurk past daar nou precies bij? De jurk die hier perfect bij past is een jurk waarbij de focus ligt op de voorgevel. Ook de A-lijn jurk past hier goed bij, net als bij een peerfiguur, want de A-lijn jurk zal bij een appelfiguur de taille goed accentueren. Het lijkt zo alsof je een minder rond bovenlichaam hebt en zo kun jij volop genieten van jouw big day. 

Plankfiguur

Ben jij niet gezegend met een grote boezem, smalle taille of brede heupen, maar loopt alles juist gelijk? Dan heb jij een plankfiguur. Ook voor iemand met een plankfiguur is een A-lijn jurk de beste optie. Die prachtige benen kun je echter wel heel goed showen tijdens de bruiloft, dus wees niet bang om een wat kortere jurk te nemen zonder fishtail. Geen aanrader voor mensen met een plankfiguur is een strapless trouwjurk. Het effect van een strapless trouwjurk zal toch een stuk minder zijn bij iemand met een plankfiguur dan bij iemand met een zandloperfiguur. Op jouw big day wil je er natuurlijk op je best uitzien, dus een jurk die perfect past bij je figuur is dan de beste optie.