Wil jij trouwen in het buitenland, maar weet je niet zeker welk land? In dit artikel behandel ik een aantal landen voor je, zodat jij een goede keuze kan maken. Voordat je gaat trouwen moet je echter wel goed nagaan of je wel in desbetreffende land kan trouwen. Je moet dit doen bij de buitenlandse instantie waar je wil trouwen en niet bij de Nederlandse ambassade in het buitenland, want daar kun je niet trouwen. Zorg ervoor dat je tijdig contact opneemt met deze instantie, want je moet de juiste papieren ook meenemen voor de bruiloft. Nadat je in het buitenland getrouwd bent, moet je het huwelijk inschrijven in de juiste registers, maar daarover kun je het best terecht op de site van de Nederlandse overheid. 

Italië

Italië is één van de landen waar ieders hart sneller van gaat kloppen. De omgeving, de cultuur, de bevolking en het heerlijke weer zijn factoren om hier een geweldige bruiloft te kunnen houden. Gelukkig zijn er in Italië veel locaties, voornamelijk villa’s, die zich specifiek richten op het verhuur voor bruiloften. Waar je wel rekening mee moet houden met trouwen in Italië is de cultuurverschillen. Zo kunnen Italianen afspraken anders interpreteren dan wij in Nederland doen, dus wellicht is het inhuren van een weddingplanner een goed idee. De kosten voor een buitenlandse bruiloft zullen ook hoger liggen dan in Nederland, in verband met de vliegtickets, het afhuren van een villa of andere locatie en wat er van tevoren geregeld moet worden via de overheid etc. Ook moeten jij en je gasten natuurlijk ergens verblijven, dus als je er voor kiest hun vliegtickets en/of verblijf te betalen, dan kan dat flink in de kosten lopen. Er zijn in Italië verschillende tradities voor het trouwen, dus mocht je een echte Italiaanse bruiloft willen houden, dan kun je een aantal van deze tradities meenemen. Een aantal van deze tradities zijn: zowel voor als na de ceremonie met z’n allen eten, bruidssuikers meegeven aan het einde van de dag als bedankje en het aansnijden van de bruidstaart is het belangrijkste deel van de avond voor een Italiaanse bruiloft. 

Griekenland

De mooiste plek om te trouwen in Griekenland is natuurlijk Santorini. De geweldig mooie witte huizen, de mooie kerken en het prachtige uitzicht zorgen ervoor dat een bruiloft op Santorini onvergetelijk wordt. Het eerste wat je moet regelen is natuurlijk een locatie, maar gelukkig zal dat op Santorini geen probleem worden. Met de veel verschillende kerkjes en locaties waar je kan trouwen, zal een goede locatie vinden echt een eitje worden. Daarnaast is het inplannen van een tijd zeker iets wat op tijd moet gebeuren om de beste tijd te krijgen. Waar we in Nederland rond het middaguur tot ongeveer 15:00 trouwen, is het in Griekenland veel te heet om dan te gaan trouwen. Je kunt dus het beste kiezen voor het begin van de ochtend of eind van de middag/begin van de avond. Op beide momenten zul je kunnen genieten van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang, wat voor een extra adembenemende dag zorgt. Wil je een echte Griekse bruiloft, dan is het inhuren van een weddingplanner natuurlijk het beste idee. Het kan wat in de kosten lopen, maar dan heb je ook de bruiloft van je dromen.