Jullie gaan trouwen! Daar wil je natuurlijk een onvergetelijke dag van maken om met een mooi gevoel op terug te kunnen kijken. Mooie foto’s van deze bijzondere dag zijn dan ook onmisbaar. Niet alleen voor jullie zelf, maar ook om te laten zien aan familie, vrienden en collega’s. Hierbij enkele tips en ideeën om zelf je trouwalbum te kunnen maken. 

Een professionele fotograaf

Begin alvast met oriënteren op een bruidsfotograaf die niet alleen professioneel is, maar die ook bij jullie past. Bespreek vooraf wat voor soort foto’s jullie willen en waar jullie foto’s willen maken. Denk aan kleur, sepia of zwart-wit, wil je foto’s met alle gasten of alleen met de directe familie, waar wil je de fotoshoot van jullie als bruidspaar (eventueel ook met kinderen) of zijn dit diverse locaties? Wil je ook polaroid foto’s of alleen foto’s voor in een trouwalbum en eventueel een paar grote afdrukken op bijvoorbeeld canvas of hout? Bedenk dit van tevoren goed.

Zelf een trouwalbum maken

Er zijn tal van online aanbieders waar je een eigen fotoalbum kunt maken (of een leuke mok, kalender, t-shirt enz.). Je kunt bij aanbieders als Smartphoto, PosterXXL en Albelli foto’s laten afdrukken, maar ook dus een eigen trouwalbum maken. Dit kan aanzienlijk schelen in de kosten, bij een fotograaf betaal je hier altijd meer voor, en de kwaliteit is goed! 

Kies een stijl

Met alleen het kiezen van foto’s voor je trouwalbum ben je er nog niet. Je kunt kiezen uit een groot aantal verschillende stijlen die passen bij jullie en die je terug wil laten komen in het trouwalbum. Google en kijk op pinterest; er zijn talloze voorbeelden van trouwalbums als inspiratie. 

Omslag is belangrijk

Wat je als eerste ziet van een trouwalbum, is natuurlijk de omslag. Zorg dus dat je hiervoor een foto van jullie als kersvers bruidspaar, een mooie achtergrond of een andere bijzondere afbeelding hebt die je passend vindt als omslag. Vergeet dus op pinterest niet ook te kijken naar ideeën voor een mooie omslag! Je kunt ook kiezen voor een foto van de locatie bijvoorbeeld waar jullie getrouwd zijn, hetzij van het stadhuis of de kerk, maar ook als jullie op een heel andere getrouwd zijn. Of kies voor een foto of afbeelding van iets dat voor jullie (liefde) veel betekent en wat je vastgelegd wil hebben op de omslag. Let op: Vermeld wel jullie namen en de datum van jullie trouwen.

Keuzes maken

Zoek met name naar de spontanere trouwfoto’s en gebruik niet teveel geposeerde foto’s voor het album. Foto’s die weergeven hoe jullie (en de gasten) écht zijn, geven vaak het mooiste effect! Plaats je foto’s in chronologische volgorde; vanaf de voorbereidingen, de ceremonie zelf tot aan het diner, de eerste dans en het eventuele feest. Je kunt ervoor kiezen om ontroerende of speciale speeches of andere citaten op te nemen in het album, om het ‘af’ te maken. Met de tips hierboven gaat het zeker lukken om een heel mooi trouwalbum te laten ontwerpen.