Het is zover, je gaat trouwen! Dit is natuurlijk een heel mooi vooruitzicht, maar er komt ook een hoop bij kijken. Wat dacht je van je trouwjurk, de dresscode, wat voor eten je wil serveren of de locatie. Allemaal kleine details die ervoor zorgen dat je dag nog mooier kan worden. Want wie wil er nou trouwen op een locatie die totaal niet past bij de sfeer van de bruiloft?

Waarom de locatie belangrijk is

De juiste locatie voor je bruiloft uitzoeken is bijna net zo belangrijk als het eten dat je gaat serveren. Als het niet de juiste sfeer en uitstraling heeft, dan kan dit ervoor zorgen dat jouw grote dag een stuk minder mooi is. Als je graag een romantische en sfeervolle bruiloft wil geven, dan is het misschien niet ideaal om de bruiloft in een drukke stad te geven. Wil je meer de stadse sfeer, dan is het juist wel leuk om je bruiloft in een grote stad te houden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een trouwlocatie

Het eerste waar je op moet letten is de plaats waar je wil gaan trouwen. De meest logische keuze is om voor een locatie te gaan dicht bij je woonplaats. Hiermee voel je je vaak toch een beetje meer verbonden. Dit is bepalend voor hoe goed jij je op je plek voelt.

Waar je daarnaast op moet letten is de sfeer van de locatie. Er zijn veel verschillende soorten locaties. Denk aan een kasteel, de achtertuin, een boerderij of het strand. Alle locaties hebben een andere sfeer. Op het strand is een bruiloft heel anders dan in een kasteel. 

Ook moet je rekening houden met de grootte van de locatie. Je wil natuurlijk de gasten allemaal een plekje kunnen geven. Een te kleine locatie voor het aantal gasten is dus niet een optie. Aan de andere kant is een te grote locatie ook niet leuk. Als de locatie te groot is voor het aantal gasten, dan is dit niet heel bevorderlijk voor de sfeer.

Het laatste waar je rekening mee moet houden is je budget. De ene locatie is een stuk duurder dan de andere locatie. Het bovenstaande is allemaal belangrijk, maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat je veel meer voor de locatie gaat betalen dan in eerste instantie je bedoeling was. Daarom is het van belang dat je van te voren bepaalt wat je budget gaat zijn. 

De juiste trouwlocatie is heel belangrijk voor jullie grote dag. Zoek dus zorgvuldig naar mooie locaties die passen bij de uitstraling die jullie willen geven aan de bruiloft. Kijk bijvoorbeeld eens naar trouwlocaties Leiden!