Het moment is er gekomen: je bent verloofd en gaat trouwen! Je kan eindelijk de bruiloft plannen, maar wat voor ceremonie gaat het worden? Ga je voor een standaard ceremonie of wil je er een bruiloft met thema van maken? Het hele jaar door kun je in verschillende thema’s trouwen, dus de datum van de bruiloft is een belangrijk onderdeel van de keuze. In dit artikel vertel ik je over de drie leukste trouwthema’s. 

Reisthema

Zijn jij en je partner echte globetrotters en kunnen jullie niet wachten om weer op reis te gaan? Dit kunnen jullie dan ook implementeren in jullie bruiloft en er een reisthema van maken. De versiering kan heel makkelijk: je kunt het namelijk versieren met spullen van verschillende landen, wereldbollen, koffers en paspoorten. Wegwijzers met verschillende landen zijn een goede toevoeging aan de versiering. Zo kun je in de uitnodiging van tevoren zetten welk deel van het programma in welk land te vinden is en door middel van de landen wegwijzer kunnen de gasten de weg vinden. Elke tafel moet ook versierd worden natuurlijk en het leukste is om dan te gaan voor één land per tafel, zo kunnen de gasten ingedeeld worden per tafel en is hun tafel makkelijk te vinden. 

Aan de zee

Zijn jullie allebei gek op zon, zee en strand? Dan is een bruiloft aan de zee echt een goede optie voor jullie. De kleuren die hier het beste bij passen zijn natuurlijk blauw en wellicht een deel geel voor het strand. Huur een mooie locatie af aan het strand en ga niet voor de standaard stoelen. Een leuk alternatief voor stoelen is kleden met kussentjes. Ook zijn badslippers of teenslippers aan het begin van ‘the aisle’ een goed idee voor de gasten, dan hoeven zij niet met blote voeten door het zand te lopen. Voor de decoratie kunnen jullie verschillende spullen gebruiken die met zon, zee en strand te maken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld schelpen gebruiken ter decoratie en neppe zeesterren. Als welkomstdrankje is een drankje uit een kokosnoot een geweldig idee. 

Kerst

Houden jullie de bruiloft rond de kerstdagen? Dan is een kerst thema wellicht een goed idee voor jullie. Het mooie aan trouwen rond de kerstdagen met een kerst thema is dat de decoratie een eitje wordt. Je kunt decoreren met kerstbomen, kerststerren, kerstversiering en nog veel meer leuke kleine details zoals witte rendieren, en kleine kerstballetjes op de tafels. Je kunt natuurlijk ook decoreren met nepsneeuw en ,als je een beetje geluk hebt, heb je buiten echte sneeuw. In het boeket kunnen winteraspecten toegevoegd worden zoals bijvoorbeeld sparrentakken en takjes met rode bessen.